Ga naar de inhoud

Wie zijn wij?

Het koor bestaat uit zes stemgroepen: voor de dames lage en hoge sopranen en lage en hoge alten en voor de heren tenoren en baritons/bassen. Tijdens onze optredens zingen we meestal met een muziekband, terwijl we bij grote shows begeleid worden door een eigen live-band. Een enkele keer kun je ons ook a capella horen zingen.

popkoor Akkoord

groepsfoto juni 2023

Repetities

Popkoor Akkoord repeteert op woensdagavond in de aula van basisschool Stap voor Stap aan De Kruisakkers 3 in Elst. Van de leden wordt verwacht dat zij om 19.40 uur aanwezig zijn, zodat we om 19.45 uur kunnen beginnen.
De repetities starten met een kwartiertje thema- en inzingoefeningen, waarna we aan de slag gaan met nieuwe nummers. De themaoefeningen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit ritme- of ademhalingsoefeningen. De nieuwe nummers oefenen we deels in de eigen stemgroepen en deels gezamenlijk. De tijd vóór de pauze wordt gebruikt om aan nieuwe nummers te sleutelen.
Om 21.00 uur volgt een kwartiertje pauze, waarna de repetitie wordt vervolgd met het doorzingen van het onderhanden repertoire. Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten en ruimen we samen op.
Tijdens de kerst- en de zomervakanties zijn er geen repetities.

repetitie lokatie popkoor akkoord

Tijdens de repetities studeren we een nummer in aan de hand van bladmuziek (uitgeprint of via je eigen tablet). Er wordt verwacht dat je thuis aan zelfstudie doet met behulp van de muziekbestanden die je op ons Dropbox-account kunt vinden. Wanneer je lid wordt, krijg je toegang tot dit account. Bij optredens zingen we alles uit het hoofd.

Optredens

Naast het repeteren staat Popkoor Akkoord ook regelmatig op de planken. We treden bijvoorbeeld op bij festivals, bij het Winterfestijn en Park de Bredelaar in Elst en bij de dodenherdenking in Heteren. Ook organiseren we graag onze eigen shows. 
De nummers die we bij een optreden zingen, worden door de muziekcommissie uit ons repertoire gekozen, passend bij de gelegenheid.

Vereniging

Popkoor Akkoord is een vereniging. We hebben als motto: “zingen bij Popkoor Akkoord is vrijwillig, maar niet vrijblijvend“.
Wij zijn dan ook een vereniging met betrokken leden. Naast de vijf leden die het bestuur vormen, zijn een groot aantal leden actief in verschillende commissies. Deze houden zich onder andere bezig met het repertoire, de presentatie (choreografie en kleding), activiteiten, PR, sponsoring en het organiseren van optredens. 
Zo zorgen we er met z’n allen voor dat alles goed blijft lopen.

Alten 1

Alten 2

Sopranen 1

Sopranen 2

Tenoren

Baritons en bassen

Meezingen?

Lijkt het je leuk om een keer met ons mee te zingen? Meld je dan aan voor een proefles.
Dit kan via de contactpagina.