Dirigent Belinda Kamps

De muzikale leiding van Popkoor Akkoord is sinds 2010 in handen van dirigent Belinda Kamps. Samen met haar partner Feico van Soest is zij ook verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen. Op deze pagina stelt Belinda zich zelf aan je voor.

belinda_zw“… I began to sing long before I could talk.” (‘Thank you for the music’, Abba)

“Als klein meisje hield ik al van zingen. Toen ik er oud genoeg voor was, werd ik lid van het plaatselijke kerkkoor en daarna, op de middelbare school, ging ik zingen in een twaalfkoppige soulband. Twijfelen over een vervolgopleiding hoefde ik niet: ik ging naar het Arnhemse conservatorium, waar ik klassieke zang studeerde bij Tom Sol. Ik ben er afgestudeerd als docerend en als uitvoerend musicus. Met die twee diploma’s op zak ben ik zangles gaan geven op verschillende muziekscholen, terwijl ik ook zelf regelmatig als zangeres optrad.

Toen ik in 2009 door Different Voices, een koor uit Gendringen, gevraagd werd om de koorleiding op me te nemen, heb ik aarzelend toegezegd. Ik bleek het dirigeren ontzettend leuk te vinden en hoefde dus niet lang na te denken toen mijn partner Feico en ik in september 2010 benaderd werden door Popkoor Akkoord. Met ongelofelijk veel plezier leid ik de wekelijkse repetities en de optredens van het koor. Natuurlijk is het van belang dat de melodieën en teksten kloppen, maar tekstbeleving vind ik ook erg belangrijk. Wanneer je weet waar een lied over gaat, je in kunt leven, dan pas breng je het over zoals het bedoeld is.

Nog steeds ga ik zingend door het leven. Als zangeres, zangpedagoog, coach en dirigent. En dat alles met hart en ziel.”

 

feico en belinda_zw

 

Top