Dirigent Belinda Kamps

De muzikale leiding van Popkoor Akkoord is sinds 2010 in handen van dirigent Belinda Kamps. Samen met haar partner Feico van Soest is zij ook verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen. Op deze pagina stellen Belinda en Feico zich zelf aan je voor.

belinda_zw“… I began to sing long before I could talk.” (‘Thank you for the music’, Abba)

“Als klein meisje hield ik al van zingen. Toen ik er oud genoeg voor was, werd ik lid van het plaatselijke kerkkoor en daarna, op de middelbare school, ging ik zingen in een twaalfkoppige soulband. Twijfelen over een vervolgopleiding hoefde ik niet: ik ging naar het Arnhemse conservatorium, waar ik klassieke zang studeerde bij Tom Sol. Ik ben er afgestudeerd als docerend en als uitvoerend musicus. Met die twee diploma’s op zak ben ik zangles gaan geven op verschillende muziekscholen, terwijl ik ook zelf regelmatig als zangeres optrad.

Toen ik in 2009 door Different Voices, een koor uit Gendringen, gevraagd werd om de koorleiding op me te nemen, heb ik aarzelend toegezegd. Ik bleek het dirigeren ontzettend leuk te vinden en hoefde dus niet lang na te denken toen mijn partner Feico en ik in september 2010 benaderd werden door Popkoor Akkoord. Met ongelofelijk veel plezier leid ik de wekelijkse repetities en de optredens van het koor. Natuurlijk is het van belang dat de melodieën en teksten kloppen, maar tekstbeleving vind ik ook erg belangrijk. Wanneer je weet waar een lied over gaat, je in kunt leven, dan pas breng je het over zoals het bedoeld is.

Nog steeds ga ik zingend door het leven. Als zangeres, zangpedagoog, coach en dirigent. En dat alles met hart en ziel.”

Feico van Soest

feico_zw

“Mijn eerste liefde? Tja, dat is zonder twijfel muziek. Ik was nog piepjong, toen ik mijn allereerste accordeon kreeg. Jarenlang volgde ik lessen op de muziekschool en nadat ik goed had leren spelen, ben ik gestart met verschillende orkesten. Later kwamen daar ook nog diverse bands bij. Muziek maken was mijn leven en zodra ik de middelbare school achter me gelaten had, vond ik de weg naar het conservatorium. Ik studeerde orkestdirectie en werd al snel dirigent van meerdere orkesten.
Van september 2010 t/m december 2015 leidde ik de band van Akkoord; wegens tijdgebrek en het opstarten van andere activiteiten ben ik hiermee gestopt.

Hoewel niet mijn eerste liefde, is techniek ook iets wat me altijd getrokken heeft. Daarom heb ik in het verleden tevens diverse technische studies gevolgd. We hebben thuis de beschikking over een eigen studio, waar ik van alle door Belinda en mij gemaakte arrangementen midi-files maak. Dat zijn muziekbestanden, aan de hand waarvan de koorleden thuis de nummers kunnen instuderen. Ik vind het geweldig dat ik op die manier de liefde voor muziek en techniek kan combineren.Een leven zonder muziek? Ik kan me er geen voorstelling van maken. En gelukkig hoeft dat ook niet.”

 

 

Top