Feico van Soest

De muzikale leiding van Popkoor Akkoord is sinds 2010 in handen van dirigent Belinda Kamps. Zij is samen met haar partner Feico van Soest tevens verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen van Akkoord. Op deze pagina stelt Feico zich zelf aan je voor.

feico_zw“Mijn eerste liefde? Tja, dat is zonder twijfel muziek. Ik was nog piepjong, toen ik mijn allereerste accordeon kreeg. Jarenlang volgde ik lessen op de muziekschool en nadat ik goed had leren spelen, ben ik gestart met verschillende orkesten. Later kwamen daar ook nog diverse bands bij. Muziek maken was mijn leven en zodra ik de middelbare school achter me gelaten had, vond ik de weg naar het conservatorium. Ik studeerde orkestdirectie en werd al snel dirigent van meerdere orkesten.
Van september 2010 t/m december 2015 leidde ik de band van Akkoord; wegens tijdgebrek en het opstarten van andere activiteiten ben ik hiermee gestopt.

Hoewel niet mijn eerste liefde, is techniek ook iets wat me altijd getrokken heeft. Daarom heb ik in het verleden tevens diverse technische studies gevolgd. We hebben thuis de beschikking over een eigen studio, waar ik van alle door Belinda en mij gemaakte arrangementen midi-files maak. Dat zijn muziekbestanden, aan de hand waarvan de koorleden thuis de nummers kunnen instuderen. Ik vind het geweldig dat ik op die manier de liefde voor muziek en techniek kan combineren.

Een leven zonder muziek? Ik kan me er geen voorstelling van maken. En gelukkig hoeft dat ook niet.”

 

feico en belinda_zw

 

Top