Popkoor Akkoord

Welkom bij Popkoor Akkoord

Popkoor Akkoord is een enthousiast en swingend koor uit de gemeente Overbetuwe (tussen Arnhem en Nijmegen). We zingen Engels-, Nederlands- en soms Franstalige popmuziek uit de jaren zestig tot nu. Akkoord heeft een eigen liveband en wordt geleid door dirigent Belinda Kamps. Samen met haar partner Feico van Soest is zij tevens verantwoordelijk voor een groot deel van onze arrangementen.

Popkoor Akkoord is een veelzijdig koor dat zich op allerlei manieren presenteert op verschillende podia. In samenwerking met een regisseur gaan we graag de uitdaging aan om ons eens in de twee à drie jaar op verrassende wijze te presenteren met een grootse show vol muziek en zang, zoals in maart 2015 met De cirkel van Akkoord. Onze laatste grote show getiteld ‘Hoezo helden?’ was 25 en 26 november 2017 in het Posttheater in Arnhem te zien en werd geregisseerd door Marijke van Es.

Over ons

Popkoor Akkoord is een enthousiast en sterk klinkend koor met een semiprofessionele instelling. We hebben ons sinds de oprichting in 1979 ontwikkeld tot een koor met een heel eigen sound. Wat ons zo uniek maakt, is dat we muzikaal worden begeleid door onze fantastische band.

Het koor

Popkoor Akkoord bestaat uit ongeveer 45 zangers en zangeressen. Heb je interesse om bij ons te komen zingen? Voor sopranen, bassen en tenoren is er op dit moment plaats. Voor alten hebben we helaas een ledenstop. Lees meer -->

Belinda Kamps en Feico van Soest

dirigent

De muzikale leiding van Popkoor Akkoord is sinds 2010 in handen van dirigent Belinda Kamps. Samen met haar partner Feico van Soest is zij ook verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen. Met veel enthousiasme leidt zij de repetities en de optredens tekstbeleving vindt zij enorm belangrijk: "Weet welk verhaal je vertelt, waar het lied over gaat." Lees meer -->

De band

Onze unieke sound hebben we mede te danken aan de getalenteerde muzikanten die samen onze band vormen. Zij begeleiden ons bij (bijna) elk optreden en repeteren (minimaal) een keer per maand met het koor. Lees meer -->

Steun Popkoor Akkoord

arrangementenmaker

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan ons koor, zonder dat het u een cent extra kost! Hoe werkt gratis sponsoren?    Lees meer -->  

Nieuws

Jubileum Popkoor Akkoord

In 2019 bestaat Popkoor Akkoord alweer 40 jaar. Dit jubileum moet natuurlijk gevierd worden! Dat doen we op 18 en 19 mei tijdens het Streekfestival Lingezegen in Park Bredelaar. Tijdens

TOP2000 Popkorencontest 2018

Op zaterdag 15 december doet Popkoor Akkoord weer mee met de Top 2000 Popkorencontest in Arnhem. Popkoren uit het hele land strijden deze dag om de felbegeerde TOP2000 bokaal. Popkoor

Alvast in winterse sferen

Het is pas september, maar toch kan het gebeuren dat je kerstmuziek hoort als je op woensdagavond langs basisschool Stap voor Stap in Elst loopt. De herfst is begonnen en

Nieuws                       Theatershownieuws                                Blog        

Jubileum

Dit jaar bestaat Popkoor Akkoord 40 jaar! Een jubileum dat we graag samen vieren.

Daarom organiseren we dit jaar op 18 en 19 mei samen met Park Bredelaar het Steekfestival Lingezegen. Het streekfestival wordt voor de derde keer georganiseerd op een unieke plek vlakbij Elst en Bemmel. Maar dit jaar wordt het wel heel bijzonder,  want Popkoor Akkoord is medeorganisator. Dat betekent dat er naast de traditionele streekmarkt , een uitgebreid cultureel programma is.

Open podium

Op zaterdag is er tussen 16.00 – 22.00 uur een open podium. Iedereen die zijn  of haar talenten op het gebied van zang, muziek, theater, toneel of andere culturele activiteiten wil laten zien of horen is welkom.

Lijkt dit jou wel iets? Meld je dan aan door een mail te sturen naar streekfestivalcultuur@hotmail.com.

Cultureel programma

Op zondag is er van 12.00 – 18.00 uur een streekmarkt. En terwijl je geniet van alle heerlijke lekkernijen, kun je bij de verschillende podia ook genieten van een leuk en divers cultureel programma.

Popkoor Akkoord zal zondagmiddag ook een optreden verzorgen. Tijdens ons optreden zingen we een aantal nieuwe nummers maar ook nummers uit het repertoire dat we afgelopen 40 jaar hebben gezongen. Vast staat nu al dat het swingen wordt deze middag!

Voor deze middag zoeken we nog koren, muzikanten, theatergroepen en andere gezelschappen uit de regio die op de verschillende podia in het park een optreden willen verzorgen. Iedereen die belangstelling heeft om hieraan deel te nemen, kan een mail sturen naar streekfestivalcultuur@hotmail.com. Laat weten wat je graag wil doen en wij nemen contact met je op.

We gaan er een leuk afwisselend programma van maken waar iedereen van kan genieten.

Uitgebreide informatie over het festival vind je ook op de website http://parkbredelaar.nl/streekfestival/

Optredens

Popkoor Akkoord staat garant voor kwaliteit, variatie, goede livemuziek en entertainment. Zoals je ziet, treden we regelmatig op. Wanneer en waar dat is, vind je in onderstaand overzicht.

 

Zaterdag 18 en Zondag 19 mei
Jubileumweekend Popkoor Akkoord

Waar: Streekfestival Lingezegen, Park Bredelaar

 

 

 

Video's

Hier vind je filmopnamen van onze optredens.

 

Brave (Theatershow Hoezo Helden? 2017)

With or without you (Mooi Koor Man
Korenfestival Doetinchem 2016)

Africa (Theatershow De Cirkel van Akkoord 2015)

 

Bekijk meer van onze video’s op Youtube

Repertoire

Van songs van U2 tot Metallica en van Queen tot Acda & De Munnik:
een greep uit ons repertoire vind je hier.

 

Nothing else matters (Metallica)   *   Born this way (Lady Gaga)   *   I don’t wanna be (Gavin DeGraw) 

To make you feel my love (Adele)   *   Roar (Katy Perry)   *   Logical song (Supertramp)  *   Oceaan (Racoon)   *   Hier (Blof)   

Het regent zonnestralen (Acda & De Munnik)   *   Living on a prayer (Bon Jovi)  *   What’s up (Four Non Blondes)  *   Africa (Toto)   

In the air tonight (Phil Collins) *   Somebody that I used to know (Gotye feat. Kimbra)  *   Somebody to love (Queen)  *  Skin (Rag’n’Bone Man)

Heroes (David Bowie)  *  On top of the World (Imagine Dragons)   *   Hall of Fame (The Script)  *  Une belle histoire (Alderliefste & Paul de Leeuw) 

Love Shack (The B-52’s)  *  Built to last (Melée)  *  Shape of you (Ed Sheeran)  *  Mr. Blue Sky (ELO)  

One (U2)  *  Come back my love (The Darts)  *  Sweet child of mine (Guns N’ Roses) * Let me entertain you (Robbie Williams) 

She’s always a woman to me (Billy Joel)  *   War (Kensington)  *  Glory of love (Chicago)

 

Natuurlijk hebben wij ook kerstnummers in ons repertoire, zoals Being alone at Christmas (Miss Montreal) en Christmas was a friend of mine (Fay Lovsky).

Foto's

Een impressie van koor en band

        Bekijk meer foto’s       

Vrienden van Akkoord

VRIENDEN_LOGOHeel veel mensen dragen Popkoor Akkoord een warm hart toe en laten dat merken door jaarlijks een financiële bijdrage te doen. We hadden hen natuurlijk gewoon ‘donateurs’ kunnen noemen, maar omdat zij niet alleen een jaarlijkse gift doen, maar zich echt betrokken voelen bij ons, noemen we hen ‘Vrienden’. Met een hoofdletter, om aan te geven hoe belangrijk zij voor ons zijn.

Niemand kan zonder vrienden, ook wij niet. Daarom zijn we zuinig op de onze. Elke Vriend wordt via e-mail (of desgewenst per post) op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen ons koor. Wanneer de kaartverkoop voor een nieuwe theatershow start, weten onze Vrienden dat als eerste, zodat zij zich kunnen verzekeren van de beste plaatsen. Met korting, uiteraard.

Een vriendschap met Popkoor Akkoord levert je dus een boel leuks en flink wat voordeel op!

Ook Vriend van Akkoord worden? Dat kan al vanaf € 15,00 per jaar en je kunt ons via onderstaand contactformulier laten weten dat je dat graag wilt.

Naam (verplicht):

E-mail (verplicht):


Ja, Ik wil ook graag Vriend van Akkoord worden!

Opmerkingen :

We hopen je binnenkort te mogen begroeten als Vriend van Akkoord!

Kom in contact met ons

Volg ons op social media

repetitieruimte: OBS Stap voor Stap, Kruisakkers 3, 6662 DV Elst (Overbetuwe)
Fred de Jong 06 - 40 85 71 62
popkoorakkoord@hotmail.com

Stuur ons een bericht

Top