Popkoor Akkoord heeft een nieuwe dirigent

Mogen wij je voorstellen aan onze nieuwe dirigent Kim de Fuijk?

Mijn naam is Kim de Fuijk en ik ben de nieuwe dirigent van Popkoor Akkoord. Ik ben getrouwd met Wouter, ben mama van Evy van 4 ½ en Daniël van 5 maanden. Ik woon in Arnhem en heb ook twee katten.

Naast dat ik dirigent ben, ben ik een van de meiden van LOS, een groep van 4 meiden die met cabaretvoorstellingen door Nederland tourt. Ook ben ik sinds Corona juf op een vrije school in Arnhem (tja, ik moest toch m’n hypotheek betalen). Ik doe dat met veel inzet en plezier.

Ik heb muziektheater en klassieke zang gestudeerd en ben later teruggegaan naar het conservatorium voor een dirigentenopleiding: Vocal Leadership.  Deze manier van dirigeren past bij mij, het is los en energiek en draagt enorm bij aan de muzikaliteit van het koor. Ik vind het te gek om met mensen te zingen, te grooven en nét dat stapje extra te zetten zodat iedereen kan genieten en uit volle borst kan zingen.

Zingen gaat over zoveel meer dan klanken uit je keel brengen. Het gaat over durven, contact maken, mengen, groove en ritme, harmonie, tekst, emotie en nog veel meer. Muziek kan raken en ontroeren en dat vind ik een van de mooiste aspecten van het vak.

Mijn muzieksmaak is heel breed. Ik houd van pop en rock (80 en 90), maar ook van Nederlandstalige bands als Racoon en Bløf. Ook luister ik graag naar a capella bands zoals Vocal Line, Pentatonix en The Real Group.

Ik heb er super veel zin in om met Popkoor Akkoord aan de slag te gaan!

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment.

Top