In Memoriam

Fred de Jong

10 september 1976  –  21 december 2021


“We’re one but we’re not the same,

we get to carry each other,

carry each other as one!”

 

Op dinsdag 21 december is ons zeer gewaardeerd en geliefd koorlid Fred de Jong als gevolg van een nare ziekte overleden. Hij was 45 jaar oud.

Fred was sinds oktober 2013 lid van popkoor Akkoord en zong altijd met plezier, enthousiasme en passie bij de bassen. Naast de vele hand- en spandiensten die hij binnen het koor en de vereniging verrichtte is hij 6 jaar lang penningmeester geweest. Daarnaast heeft hij een aantal jaren de functie van vicevoorzitter uitgeoefend.

Met het overlijden van Fred verliest popkoor Akkoord een aimabel, welbespraakt, betrokken en zeer toegankelijk koorlid, waar we altijd op konden rekenen. Fred genoot van het samen zingen, om gezamenlijk de boodschap over te brengen bij het publiek en om samen plezier te hebben. Binnen het koor was hij een motivator en een inspirator en met zijn groot gevoel voor humor was hij ook een sfeermaker. Fred was een positief ingesteld, opgewekt en mooi mens, zowel van buiten als van binnen. Met een warm woord en een positieve noot altijd betrokken met en bij de mensen om hem heen. Zijn vermogen om situaties te verduidelijken en te relativeren zullen wij enorm missen.

Hoe bijzonder was zijn openheid over zijn ziekte en het verloop daarvan. In blogs hield hij ons en iedereen die dat wilde volgen op de hoogte, waarbij hij ook open en eerlijk was over de impact die het had op zijn leven en dat van zijn gezin.
Met warme gevoelens denken wij terug aan het hart-onder-de-riem-concert dat het koor en de band afgelopen oktober op de oprit van zijn huis konden geven met muziek die hij mooi vond. Voor ons een unieke en zeer bijzondere ervaring en een blijvende herinnering.
Zijn overlijden stemt ons intens verdrietig en zijn verlies is een groot gemis, maar we zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen met en aan hem.

Lieve Fred; rust zacht. We zullen de dagen blijven plukken!

Wij wensen zijn vrouw Angela, zijn kinderen Rutger en Aukje, zijn moeder Hennie, overige familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

You must be logged in to post a comment.

Top