Helden zonder sokken

Kwart over negen? Op zondagmorgen? Ja, dat stond echt in de mail van het bestuur: om 9.15 uur verzamelen bij ‘De Steenen Camer’ voor de fotoshoot. Om half tien zijn we compleet. De zon schijnt en wij trekken samen met fotograaf Riëtte Theloosen de Arnhemse Meinerswijk in.   

We moeten koeienvlaaien, paardenpoep, distels en brandnetels omzeilen, om de eerste fotolocatie te bereiken. Dat gaat met zoveel hilariteit gepaard, dat de stemming er al onmiddellijk in zit. In overleg met het bestuur heeft de fotograaf besloten het koor in kleinere groepen onder te verdelen. Zo krijgen we niet van die massale groepsfoto’s, waarop bijna niemand te herkennen is. Geduldig wachten we onze beurt af. Om de tijd te verdrijven, moedigen de wachtende groepen passerende wielrenners en hardlopers aan. Die lijken daardoor nog veel sneller te gaan.

Nadat elke groep uitgebreid gefotografeerd is op twee verschillende locaties, lopen we weer naar de Drielse Rijndijk. Bij de voormalige sluizen krijgen we de opdracht onze schoenen en sokken uit te doen. We worden op de foto gezet als helden, niet op, maar zónder sokken. Dan zit de fotoshoot erop; we kunnen niet wachten om de foto’s te bekijken (en op deze website, Facebook en Instagram te publiceren).

Maar onze Akkoordzondag is nog niet voorbij. We gaan naar Elst, omdat we daar twee optredens op de Vrijetijdsmarkt zullen verzorgen. Ons eerste optreden verloopt zo goed als vlekkeloos en het toegestroomde publiek trakteert ons op een enorm applaus, nadat we ons voorproefje van ‘Hoezo helden?’ gegeven hebben. Tot ons tweede optreden gebruiken we de tijd om onze theaterconcerten van 25 en 26 november aan de man (en vrouw) te brengen. We verkopen kaarten en delen flyers uit en dan moeten we snel weer het podium op voor ons tweede miniconcert. Opnieuw is het publiek enorm enthousiast. En wij? Wij voelen ons daardoor opnieuw helden. Mét sokken, dat wel.

 

Felice en Jeroen hebben onze foto- en optreedavonturen van vandaag al vloggend vastgelegd. Het resultaat daarvan vind je hier.

You must be logged in to post a comment.

Top