Hoezo repetitieweekend?

Het is zondag 11 juni, 16.15 uur. Het is in basisschool Stap voor Stap in Elst net zo snikheet als buiten. Gezamenlijk ruimen we alle apparatuur op, zetten we de tafels en stoelen terug op hun plek en wassen we de talloze mokken af, waaruit we de afgelopen dagen koffie, thee, limonade en vele liters water gedronken hebben. Hoewel we allemaal moe zijn (en behoorlijk bezweet) overheerst een voldaan gevoel aan het eind van dit repetitieweekend.

Hoezo een heel weekend repeteren, zul je misschien denken. Dat zit zo. Tijdens de wekelijkse woensdagavondrepetities ligt de nadruk vooral op het instuderen van de nummers voor ons theatershow ‘Hoezo helden?’ Toch komt er veel meer kijken bij het voorbereiden van zo’n groot concert.

Niet braaf

We staan straks niet op het podium om daar braaf onze nummers ten gehore te brengen. Tijdens onze shows valt er immers veel meer te beleven? Regisseur Marijke van Es heeft daarom een raamwerk ontworpen, waarin de verhaallijn, de precieze volgorde van de liedjes, de overgangen (inclusief verrassende elementen) en onze helden een plek gekregen hebben.

Hard ‘werken’

Er moet wel flink wat ‘werk’ verzet worden om alles perfect op elkaar te laten aansluiten. En daar zijn we dit weekend mee aan de slag gegaan. We hebben gelopen, gesprongen, geklommen, gevochten (nou ja, we deden alsof), geacteerd, soms ook gepauzeerd, heerlijk geluncht, de held uitgehangen, overlegd, gelachen en – vanzelfsprekend – heel veel gezongen.

 

Grote stappen onderweg naar november

We kijken terug op een weekend waarin we enorme stappen hebben kunnen zetten. ‘Hoezo helden?’ begint steeds meer vorm te krijgen en belooft een fantastische, verrassende theatershow te worden. Heb jij 25 en 26 november al gereserveerd in jouw agenda?

Instagram

We hebben sinds kort ook een Instagram-account! Je vindt er foto’s, maar ook een eerste vlog over ‘Hoezo helden?’ (Klik op de afbeelding hieronder, en je kunt meteen zien wat Felice en Mireille te vertellen hebben.) 

 

 

You must be logged in to post a comment.

Top