Duizend stemmen (en een première) in Doetinchem

Op 5 juni 2016 organiseert mannenkoor Mooi Koor Man voor de elfde keer een korenfestival in de Doetinchemse binnenstad. De organisatie verwacht meer dan 1.000 koorzangers en -zangeressen! Een kleine 50 daarvan zijn lid van Popkoor Akkoord, want ook wij laten tijdens dit festival (maar wat graag) een aantal nummers uit ons omvangrijke repertoire horen.

Dit festival is voor ons bovendien dé gelegenheid om onze nieuwe band aan het publiek voor te stellen. Aan het eind van 2015 moesten we helaas afscheid nemen van bandleider Feico, bassist Nico en drummer Willie. Gitaristen Norman en Francis bleven, toetsenist Hetty was bereid de taak van bandleider op zich te nemen en al snel sloten drummer Rick en bassist Rick zich aan. Onze band is nu dus gelukkig weer compleet. We hebben ondertussen verschillende keren samen gerepeteerd, maar stonden nog niet met elkaar op een podium. En dat … gaat op 5 juni gebeuren!

bandleden_popkoor akkoord_II_2016

 

Het Mooi Koor Man-festival begint om 13.00 uur. Omdat we op 5 juni pas te horen krijgen op welke twee locaties we zullen optreden, kunnen we je nog niet vertellen waar en op welke tijdstippen je naar ons en onze deels vernieuwde band kunt komen luisteren. Maar dat er genoeg te zien en te horen valt in Doetinchem, moge duidelijk zijn. Het festival wordt om 18.00 uur op het Simonsplein afgesloten met een door alle deelnemende zangers en zangeressen (ruim 1.000 stemmen, dus) gezamenlijk gezongen slotlied.

 Houd je niet van een beetje drukte, veel gezelligheid, heerlijke muziek en mooie stemmen, dan is het misschien slim om op zondag 5 juni NIET naar Doetinchem te komen.

Houd je WEL van dat alles en ben je benieuwd naar hoe wij samen met onze ‘nieuwe’ band klinken, dan zien we je komende zondag graag in de Doetinchemse binnenstad.

You must be logged in to post a comment.

Top