Uit de mouw schudden

uit je mouw

Wat geldt voor grapjes, gaat ook op voor een theaterconcert. Het lijkt misschien alsof we zo’n show uit onze mouw schudden, maar dat komt doordat we er van tevoren geweldige ideeën, een mooi thema, prachtige teksten en heel veel fantastische muziek in gestopt hebben.

In november 2017 staan we met onze nieuwe theatershow in het Arnhemse Posttheater. November 2017 lijkt nog zo ver weg. Toch zijn we al volop bezig met de voorbereidingen. Een paar maanden geleden heeft het koor een thema voor de show gekozen (we houden nog even geheim welk thema dat is). Daarna is er een creatief team samengesteld, bestaande uit vijf koorleden, onze dirigent Belinda Kamps en de speciaal voor dit theaterconcert aangetrokken regisseur Marijke van Es. Deze zeven dames zijn in de afgelopen weken regelmatig bij elkaar geweest om:

* ideeën op te schrijven en met elkaar te delen;

* een premisse (de eerste fase in de ontwikkeling van een scenario) en het raamwerk te bedenken;

* suggesties te doen voor passende nummers en de door de muziekcommissie ingebrachte nummers te beoordelen;

* te praten, te fantaseren, te lachen en ontroerd te raken over wat er (on)mogelijk zou zijn.

Het resultaat van al deze bijeenkomsten? Bergen aan ideeën, een overvloed aan inspiratie en heel veel prachtige popsongs. Marijke gaat met al dat moois aan de slag en verwerkt het in een concept voor de theatershow, dat zij binnenkort aan het creatieve team en daarna aan het bestuur en het koor zal presenteren.

 

Nog voor de zomer zullen we met de eerste nieuwe nummers aan de slag gaan. November 2017 mag dan nog ver weg lijken, willen we straks ons nieuwe theaterconcert uit de mouw kunnen schudden, dan moeten we ons nu al terdege gaan voorbereiden. En dat doen we dan ook; met hart en ziel!

 

You must be logged in to post a comment.

Top