Eieractie Akkoord komt er weer aan!

Het is al jarenlang traditie: in het weekend vóór Pasen vindt in Driel de eieractie van Popkoor Akkoord plaats. En ook dit jaar gaan we op ‘eieractiezaterdag’ (19 maart) met loten én eieren langs de deuren.

 

We verheugen ons alweer op de eieractie. Het is voor ons een ludieke manier om de clubkas te spekken. Bovendien hebben we het altijd heel gezellig met elkaar én zien de Drielenaren ons graag komen. Velen zitten op ‘eieractiezaterdag’ al op ons te wachten, de portemonnee binnen handbereik.

We verzamelen ons op zaterdag 19 maart bij De Oldenburg in Driel. Vanaf 9.30 uur gaan we in kleine teams op pad. Mét een flinke voorraad loten en … EIEREN! Heel veel eieren. Een lot kost € 1,50 en levert gegarandeerd een prijs op (van ten minste drie eieren). De gewonnen prijs, die kan oplopen tot wel dertig eieren, wordt meteen overhandigd.

“Dat wordt flink eieren verven, volgende week,” zei een moeder vorig jaar tegen haar dochtertje dat een schaal met daarin tien gewonnen eieren vasthield. Het meisje knikte zo enthousiast, dat ze de schaal bijna uit haar handen liet vallen. De man die maar liefst dertig eieren won, riep naar binnen: “Ik heb nu al zin in al die cakes die je gaat bakken, Els!”

Je hoeft de gewonnen eieren natuurlijk niet te verven of te gebruiken voor cakebeslag. Ze laten zich ook prima pocheren, bakken en vullen. En je kunt er heerlijke meringues van maken, waarmee je met Pasen vast punten scoort (daarvoor en daarna ook, trouwens). We hebben het recept voor meringues alvast voor je opgezocht. Je vind het hier.

Graag tot zaterdag 19 maart in Driel! 

Eieractie | Driel | zaterdag 19 maart 2016 | 9.30 – ca. 16.00 uur | loten à € 1,50 per stuk | altijd prijs: 3 of meer eieren 

PS Woon je niet in Driel, maar wil je wél loten kopen (en eieren winnen)? Kom dan vóór 15.00 uur naar De Oldenburg. 

You must be logged in to post a comment.

Top