De cirkel van Akkoord in woord en beeld (II)

En hier is dan het verslag in woord en beeld* van het tweede gedeelte van ‘De cirkel van Akkoord’. Voor wie er niet bij kon zijn op 7 of 8 maart 2015 én voor wie er wel was.

living on a prayer

De Amerikaanse band Bon Jovi ontleent zijn naam aan de oprichter John Francis Bongiovi – beter bekend als Jon Bon Jovi.
Het nummer Livin’ on a prayer komt van het derde album (uit 1986) van Bon Jovi.

Een paar slokken water, een dropje, razendsnel onze witte broeken/rokken/jurken verwisselen voor een spijkerbroek en de pauze is alweer voorbij. Niet dat we dat erg vinden, want we zijn hier tenslotte niet om te pauzeren! We trappen het programma na de pauze af met Livin’ on a prayer.

logo rond

kva2

 Ho Hey – The Lumineers, uitgevoerd door de bassen en tenoren.

That man – Caro Emerald, uitgevoerd door de alten en sopranen.
(Het instuderen van het lied kostte niet zo veel moeite; het op het juiste moment en in de goede richting draaien van de hoge hoeden vergde flink wat oefening!)

Candy – Robbie Williams, met opnieuw al onze mannen in de hoofdrol.

logo rond

nothing else matters

 De Amerikaanse metalband Metallica bracht Nothing Else Matters in 1991 uit.

Een popkoor dat een nummer van een metalband zingt? Ja! Met solist Felice laten we horen hoe prachtig deze ballad als kooruitvoering kan klinken.

logo rond

somebody to love

Somebody to Love van Queen stond op het in 1976 uitgebrachte album A Day at the Races en kwam in hetzelfde jaar uit als single.

Mireille zingt de solopartij op haar geheel eigen, intense manier en eindigt bijna fluisterend met: ‘… find me love’.

logo rond

kva3

 De laatste medley op het programma bevat een drietal duetten.

Just Give Me A Reason – Pink & Nate, wordt gezongen door Heidi en Liesbeth.

You – Ten Sharp, uitgevoerd door Jeannette en Patrick.

Bruises – Train, door Barbara B en Reanda (foto rechtsonder).
In het programmaboekje staat dat dit duet door Reanda en Daniëlle gezongen wordt,
maar de laatste heeft vlak voor de generale repetitie af moeten zeggen wegens ziekte.
Barbara werd bereid gevonden Daniëlles partij in te studeren en laat horen hoe goed ze dat gedaan heeft.

logo rond

garden party

 Mezzoforte is een instrumentale funk fusionband, afkomstig uit IJsland. Hun grootste hit was Garden Party uit 1983.

We zijn niet alleen heel erg trots op onze band, we zijn ook blij dat Norman, Hetty, Willie, Nico, Feico en Francis ons bij elk optreden begeleiden. Zingen met een geluidsband kan natuurlijk ook, maar het zingt veel fijner, wanneer je begeleid wordt door zulke getalenteerde muzikanten. Omdat we alle kleuren waarover we beschikken willen laten horen, mag een stuk waarin de hoofdrol voor de band is weggelegd natuurlijk niet ontbreken. Het swingende Mezzoforte is daar prima geschikt voor.

logo rond

with or without you

De Ierse band U2 bracht het nummer With Or Without You in 1987 uit. 

We hadden dit prachtige lied ingestudeerd met de voltallige band en in hetzelfde tempo als in de oorspronkelijke uitvoering. Een paar weken voor de première ontdekten Belinda en Feico op internet een video waarin een koor With Or Without You  in een veel lager tempo en met uitsluitend pianobegeleiding zong. ‘Dat gaan wij ook proberen,’ zei Belinda en nadat de laatste pianoklanken en het geluid van onze stemmen waren weggestorven, hadden we allemaal een brok in onze keel. Op precies diezelfde manier zingen we dit nummer nu ook, begeleid door Hetty. Een mooiere manier om het programma voor de beloofde ‘grand finale’ af te sluiten, kunnen we niet bedenken.

logo rond

circle of life

‘Grand finale’ staat er in het programmaboekje, meer niet. Dat we The Circle Of Life (geschreven door Elton John) in de uitvoering van de musical The Lion King gaan doen, wilde regisseur Erik beslist geheim houden, om ons publiek een enorme verrassing te bezorgen. 

Wij hebben tijd nodig om ons om te kleden en de band heeft zich met Afrikaanse percussie-instrumenten opgesteld op de trappen in de zaal. De band trommelt er lustig op los, terwijl wij in de foyer een hoed opzetten of een leeuw, een panter, een giraf of een zebra ‘aantrekken’. De twee leeuwenkoppen, gemaakt door Malou, Loes D. en Barbara v.H. worden opgezet en dan snellen we terug naar het podium, waar de band alweer klaar zit. We horen vanachter het doek hoe Felice tegen het publiek praat en naar Mark W. roept:

Nants ingonyama bagithi Baba (Daar komt een leeuw, Vader!)

Langzaam gaan de gordijnen weer open, terwijl wij antwoorden: “Sithi uhm ingonyama!” (O ja, het is een leeuw!)

Het publiek begint spontaan te klappen en te fluiten, terwijl we nog maar net met ons finalenummer begonnen zijn. Wat geweldig om met dit nummer ‘De cirkel van Akkoord’ op spectaculaire wijze rond te maken!

logo rond

*Tijdens beide voorstellingen zijn professionele video-opnamen gemaakt door Cinéton Videoproducties. Deze worden op dit moment nog gemonteerd. Zodra ze online te bekijken zijn, zullen we de betreffende links aan dit verslag toevoegen.
Op een aantal van de foto’s is geen publiek te zien. Deze foto’s zijn gemaakt door Jan Buurman tijdens de generale repetitie in Het Musiater op 6 maart 2015.

* * *

Een verslag van het eerste deel van het programma vind je hier en de digitale versie van het  programmaboekje hier.

Ben je benieuwd naar hoe een van onze koorleden ‘De cirkel van Akkoord’ ervaren heeft, ga dan naar haar weblog

You must be logged in to post a comment.

Top