de perfecte cirkel

Perfectie: dat is wat we nastreven als het om onze nieuwe theatershow gaat en daarom gaan we onvermoeibaar en met veel inzet door tot er niets meer te verbeteren valt.

cirkel steedsklankkleurencirkel

Koor, band en individuele leden hebben ieder hun eigen klankkleur en vormen samen de ‘klankkleurencirkel’ die Popkoor Akkoord is. Daarom hebben we indertijd het logo voor ‘De cirkel van Akkoord’ gebaseerd op een foto van een cirkel van kleurpotloden. Toen er een aankondigingsposter gemaakt moest worden en we die foto als achtergrond wilden gebruiken, bleek de resolutie te laag. Er zat niets anders op dan een nieuwe foto te maken. ‘Doe ik wel,’ riep ik meteen, waarna ik op zoek ging naar potloden in zoveel mogelijk kleuren.

potloden

Toen ik die eenmaal had (gelukkig had de lokale Hema er voldoende op voorraad), legde ik een vel papier op tafel en probeerde uit de losse hand al die kleurpotloden in een cirkel neer te leggen. Het eindresultaat leek wel wat op een cirkel, maar was beslist niet wat ik voor ogen had. Na nog drie ‘lossehandpogingen’ opperde mijn dochter dat ik misschien een kopje midden op het papier moest zetten en daar de potloden omheen schikken. Dat leek me een goed plan, maar toen alle potloodpunten tegen het aardewerk aan lagen en ik het kopje optilde, verschoven een groen, een blauwe en een rood potlood. Na eindeloos schikken, schuiven, optillen, bijschaven, proberen, veranderen en nog maar eens optillen was hij daar: de perfecte cirkel.

zondagrepetitie

Al ruim anderhalf jaar zijn we bezig met de voorbereidingen voor ‘De cirkel van Akkoord’. Tijdens onze reguliere, wekelijkse repetities ligt de nadruk vooral op noten en woorden en blijft er niet genoeg tijd over voor de choreografie. Nee, niet dat we gaan dansen (op enkele pasjes na, dan) maar we moeten het podium op en af omdat lang niet alle nummers door het hele koor gezongen worden. En staan we wel met het voltallige koor op de bühne, dan lopen we soms door elkaar heen, naar elkaar toe of van elkaar af. Omdat we streven naar perfectie, mag al dat lopen straks geen rommelig geheel opleveren. Daarom zijn we ook vandaag weer aanwezig in de sporthal in De Oldenburg in Driel om te repeteren.

perfectie

Om 16.00 uur kijken we heel moe, maar ook zeer voldaan terug op een productieve zondagrepetitie. ‘Nemen jullie allemaal een paar posters mee?’ vraag ik, terwijl ik er eentje omhoog houd. ´Mooi zeg, die potlodencirkel,´ merkt iemand op, ´hoe heb je die zo perfect rond gekregen?’ Ik glimlach en antwoord: ‘Door te doen wat we vandaag ook weer gedaan hebben: onvermoeibaar en met veel inzet doorgaan tot er niets meer te verbeteren valt.’

 

7 maart        8 maart

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment.

Top