strakke lijnen

Ons repertoire en onze reputatie lenen zich niet voor bewegingloze rijen zangers en zangeressen. Bovendien willen we van elk optreden een feest voor het oor én voor het oog maken.

2014-11-02 15.04.20Dat betekent dat we ons ‘georganiseerd’ over het podium moeten verplaatsen. Niets is immers hinderlijker dan kijken hoe vijftig mensen lukraak over een podium zwermen, tegen elkaar aanbotsen en de weg kwijt lijken te zijn. Wil ‘De cirkel van Akkoord’ ook mooi zijn om naar te kijken, dan hebben we ‘strakke lijnen nodig’, zoals Erik, onze regisseur dat noemt.

Tijdens de wekelijkse repetities is er in de eerste plaats aandacht voor het muzikale gedeelte. Melodieën die nog niet helemaal kloppen, teksten die er nog niet helemaal in zitten: we hebben de woensdagavonden hard nodig om dat allemaal goed te krijgen. En dan blijft er weinig tijd over voor de choreografie en die zo broodnodige strakke lijnen. Daarom komen we soms op zondag bij elkaar in de sporthal van ‘De Oldenburg’.2014-11-02 12.43.08

Afgelopen weekend was er weer zo’n repetitiezondag gepland. Tussen tien en vier namen we de choreografie voor twee van de nummers door, repeteerden we wie wanneer waar moet staan en liet Erik ons door elkaar, naar elkaar toe en van elkaar vandaan lopen. Georganiseerd en botsvrij. Aan het eind van de middag constateerden hij en Belinda tevreden dat het steeds beter wordt. Het gaat helemaal goed komen met die strakke lijnen!

Wil je met eigen oren (en ogen) vaststellen hoe ‘strak’ onze nieuwe theatershow klinkt (en eruitziet)?

Reserveer dan via deze link kaarten voor de première op 7 maart 2015
en
via deze voor de show op zondagmiddag 8 maart 2015.  

You must be logged in to post a comment.

Top