een mond vol confetti

Met ‘De cirkel van Akkoord’ willen we alle kleuren waarover Popkoor Akkoord beschikt laten horen. En zien!

Omdat we het centrale thema – de kleuren van Akkoord – ook willen laten zien in het promotiemateriaal en het programmaboekje, hebben we vandaag afgesproken bij de veilinghallen in Zetten. ‘Doe allemaal een spijkerbroek aan en daarop een shirt, trui of overhemd in één kleur,’ luidde de opdracht. Zodra ik – in een blauwe trui – het gebouw binnenkom wordt het me groen, geel, oranje, roze, beige, paars en rood voor de ogen. En blauw, in alle mogelijke tinten.

Fotograaf Reeenmondvolconfettiné maakt eerst in het prachtige, oude veilinggedeelte van het gebouw een aantal foto’s. Daarna gaan we naar buiten. De twee enorme tassen waarmee een aantal leden loopt te slepen, blijken heel veel piepkleine snippertjes papier uit een papierversnipperaar te bevatten. Voordat we in kleinere groepjes gefotografeerd gaan worden, moeten we ieder twee handen vol confetti pakken. ‘Ik tel tot drie en dan gooien jullie die confetti omhoog,’ zegt René.

‘Een … twee … drie!’ Vol enthousiasme gooi ik de confetti de lucht in. En zoals opgedragen kijk ik omhoog terwijl ik dat doe. Te laat bedenk ik dat ik mijn ogen en mond dicht had moeten doen.

De hilariteit is groot, want ik blijk niet de enige met een mond vol confetti. Bovendien zitten haren en kleding onder de kleine papiersnippertjes. Zo goed en zo kwaad als dat gaat, maken we ons weer confettivrij voor we naar binnen gaan, waar we nogmaals zo ongedwongen mogelijk poseren. Dat lukt opeens een stuk beter dan straks.

Uiteindelijk zal blijken dat de confetti-sessie geen geschikte foto’s heeft opgeleverd, omdat vrijwel iedereen achter een wolk van papier schuilgaat. Maar op de foto’s die erna genomen zijn, spat het plezier van onze gezichten af.

En dat is wat we met deze fotosessie wilden bereiken: een bonte verzameling vrolijke foto’s van onze enthousiaste zangers en zangeressen.

 

You must be logged in to post a comment.

Top