kersen, een beetje water en veel vuur

Even na 14.00 uur begonnen we op 5 juli met ons optreden op het Cultuurpodium in Driel. Niet veel later begon het zachtjes te regenen.

Kersenfeest DrielWij hadden ‘een dak’ boven ons hoofd, maar dat gold niet voor dirigente Belinda Kamps. Gelukkig regende het maar heel even. En het niet zo fantastische weer mocht de pret niet drukken; over belangstelling voor ons optreden hadden we niet te klagen en het applaus erna weerkaatste tussen de gevels van de Kerkstraat.

Na ons optreden in Driel haastten verschillende koorleden zich naar Velp, om voorbereidingen te treffen voor het A-meezing-fire. Wat mag niet ontbreken bij een kampvuur? Juist: brandhout. Maar daar moet je dan wel voor zorgen natuurlijk. Gelukkig hebben we leden die uitstekend overweg kunnen met een motorzaag.

En het vuur brandde dan ook, toen alle anderen zich op het scoutingterrein in Velp meldden. Het voltallige koor, vanavond zonder de band, opende de avond door vier nummers uit het repertoire ten gehore te brengen. Nico, onze bassist en Francis, een van onze gitaristen, besloten voor deze keer hun stem eens te laten horen in plaats van de snaren te beroeren en zongen vrolijk alle nummers mee. Het leek opnieuw te gaan regenen, maar na een paar te verwaarlozen druppels werd het opnieuw droog.

Daarna mocht iedereen die daarvoor voelde ‘podiumtijd’ claimen. Gelegenheidsduo’s en grotere groepjes brachten de prachtigste liedjes ten gehore, enkele solisten (onder wie één piepjonge) lieten hun stem klinken en betoverden hun publiek. De avond vloog voorbij en toen was het plotseling 22.00 uur. De meesten gingen naar binnen, waar een inderhaast geregelde tv was neergezet zodat de verrichtingen van Oranje gevolgd konden worden. Slechts enkelen bleven buiten, om na te praten en in de vlammen van het nog steeds brandende kampvuur te staren.


                     Akkoord zingt tijdens A-meezing-fire          kampvuur Popkoor Akkoord    

Het was een prachtige afsluiting van een ‘Akkoordjaar’ dat voorbij gevlogen is. De komende zeven weken rusten we uit en gaan we genieten van een lange, heerlijke zomer, zodat we straks vol energie verder kunnen werken aan onze nieuwe theatershow.

(Wil jij je verzekeren van (een) perfecte plaats(en) tijdens ‘De cirkel van Akkoord’, reserveer dan nu alvast een of meer kaarten!)

You must be logged in to post a comment.

Top