oranjeconcert

We zijn door het Comité Werenfridusconcerten Elst uitgenodigd om in 2014 het jaarlijks terugkerende Oranjeconcert te verzorgen. En die uitnodiging hebben we aangenomen.

Programma
Wat gaan we doen op 27 april aanstaande? We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar lichten al wel vast een tipje van de sluier op. Het programma bestaat uit drie delen: een blokje ‘Summertime’, een blokje ‘losse’ nummers en tot slot een aantal nummers uit onze nieuwe theatershow.

Het regent zonnestralen
We beginnen het Oranjeconcert met een aantal nummers uit onze vorige theatershow. Een daarvan is ‘Het regent zonnestralen’ van Acda en De Munnik. Het lied gaat over Herman, die zijn hele hebben en houwen heeft achtergelaten en naar Frankrijk is vertrokken. Daar leest hij in de krant dat de auto, die hij voor vertrek uit Nederland heeft verkocht, verongelukt is en dat men denkt dat Herman daarbij om het leven gekomen is. Hij beseft plotseling dat hij de unieke kans krijgt om helemaal opnieuw te beginnen. Voor zijn gevoel regent het daarom zonnestralen.

Hallelujah
Een nummer dat al jaren op ons repertoire staat is Hallelujah. Leonard Cohen bracht het in 1984 uit. Het woord Hallelujah stamt uit het Hebreeuws en betekent ‘Prijs God’. Over de betekenis van het lied zei Cohen zelf: ‘Het is een verlangen om mijn geloof te bevestigen. Niet op een formele, religieuze manier, maar met enthousiasme en emotie.’ Het lied is talloze keren gecoverd en in 2009 won Lisa Lois het programma X-factor met haar uitvoering ervan. Met haar vertolking van dit prachtige nummer weet Inge ons publiek elke keer weer te betoveren.

Somebody to love
Uit ‘De cirkel van Akkoord’ laten we tijdens het Oranjeconcert onder meer een nummer van Queen horen.  Wist je dat Freddy Mercury samen met Brian May werkte aan de nummers ‘White Queen’ en ‘The March of the Black Queen’, toen hij besloot de naam van zijn band Smile te veranderen in … Queen?
Het prachtige ‘Somebody to love’ behandelt een universeel thema: iedereen heeft immers iemand om van te houden nodig? In dit nummer neemt Mireille de solo voor haar rekening. Samen met het koor zingt zij: ‘Find me somebody to love’.

We verwelkomen je graag op zondag 27 april aanstaande. 

 

Oranjeconcert Popkoor Akkoord

Datum: 27 april 2014
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: St. Werenfriduskerk, Elst
Organisatie: Comité Werenfridusconcerten Elst
Toegang: GRATIS (maar het CWE stelt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs).

 

You must be logged in to post a comment.

Top