Praag? Graag!

klokketoren Praag

Een paar jaar geleden studeerde de uit Tsjechië afkomstige Michaela in Wageningen. In Praag was ze lid van een koor en tijdens haar verblijf in Nederland zong ze bij Akkoord.

Haar koor kwam in 2011 naar ons land; samen verzorgden we een optreden in Elst. Toen Michaela weer naar Tsjechië terugkeerde, beloofden we: ‘We komen ook een keer naar Praag!’ En aan die belofte hield ze ons, want eind vorig jaar nam ze contact met ons op. ‘Ons koor bestaat in 2014 twintig jaar. Hebben jullie zin om mee te doen met ons jubileumconcert?’ vroeg ze. ‘Graag!’ antwoordden wij, in koor.

praag2De ‘commissie Praag’ heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om deze koorreis te organiseren. Nog geen eenvoudig klusje, ook omdat de leden de reis en het verblijf uit eigen zak moeten betalen en het dus een betaalbaar geheel moest worden. Maar het is de commissie gelukt. Niet iedereen kan of wil mee, maar uiteindelijk vertrekt een buslading koor- en bandleden op 3 april naar de Tsjechische hoofdstad. Op vrijdagavond 4 april treden we samen met Prážata/Resonance op tijdens hun jubileumconcert. 

praag

Op zaterdag krijgen we de gelegenheid om de stad uitgebreid te bekijken en op zondag 6 april zit ons reisje er alweer op.

Het is bijna zover. De koor- en bandleden die meegaan, kunnen bijna niet meer wachten. Aangezien we in de bus te druk zullen zijn met zingen, slapen, kletsen en in Praag met repeteren, optreden, de stad bezoeken en alle indrukken verwerken, zal het er niet van komen tijdens de reis uitgebreid verslag te doen van onze belevenissen.

Maar een reisverslag (met foto’s en wellicht video’s) houd je tegoed. Beloofd!

You must be logged in to post a comment.

Top