zoemen

De eerste repetitie in het nieuwe jaar. Een verwachtingsvolle, bijna tastbare energie zoemt door de repetitieruimte.

zoemen weblog akkoordZeiden we vorig jaar nog tegen elkaar dat ‘De Cirkel van Akkoord’ ver weg was, nu beseffen we dat de première volgend jaar plaatsvindt. Over dertien maanden, om precies te zijn. En dat betekent dat we hard aan het werk moeten.

Voor deze theatershow is een nieuwe insteek gekozen. Lang niet alle nummers worden door het voltallige koor gezongen. Er is veel ruimte voor solo’s, duetten en kleine groepen. Wie wat voor zijn rekening mag gaan nemen, is nog niet precies bekend. Erik, onze regisseur, belooft daar zo snel mogelijk uitsluitsel over te geven. Belinda kondigt aan dat we in 2014 elke drie weken een nieuw in te studeren nummer krijgen. ‘En dat betekent,’ zegt ze, ‘dat de eerste helft van het programma vóór de zomervakantie in de grondverf moet kunnen zitten.’ Hoewel zingen en schilderen natuurlijk weinig met elkaar te maken hebben, snappen we allemaal wat ze bedoelt.  Snel splitsen we ons op, zodat we kunnen gaan oefenen met onze eigen stemgroep. Voor het einde van de repetitie laten de mannen het zojuist ingestudeerde aan de vrouwen horen. En natuurlijk willen wij ook laten horen hoe ons ‘vrouwennummer’ klinkt. Belinda knikt na afloop tevreden. ‘Hard gewerkt,’ zegt ze, ‘en dat is te horen.’

Onderweg naar huis zoemt de avond nog na in mijn oren. Ik verheug me alweer op de repetitie van volgende week. Dit is niet hard werken, dit is op en top genieten.

 

 

© Christien Romp

You must be logged in to post a comment.

Top