trillingen

zondag 20 oktober 2013

Hoe de nieuwe theatershow eruit moet gaan zien, is inmiddels bekend.

Omdat er in de show zo veel ruimte is voor individuele klankkleuren, willen Erik, Belinda en Feico graag weten welke stemmen Akkoord precies in huis heeft. Ze hebben er dan ook deze hele zondag voor uitgetrokken om daarachter te komen.

Een van onze tenoren neemt regelmatig solo’s voor zijn rekening en ook dit voorzingen lijkt hem, zo te horen, gemakkelijk af te gaan. Ik ben dan ook verbaasd als hij nadien vertelt dat hij toch behoorlijk zenuwachtig was.  Ik heb veel minder solo-ervaring dan hij en voel hoe de zenuwen na zijn mededeling langzaam bezit van mij nemen. Terwijl ik vanmorgen, toen ik van huis ging, nog zo koelbloedig was.

Dan ben ik aan de beurt. De eerste regels van mijn lied klinken wat beverig. Ik zing dapper door en al snel merk ik dat mijn stem niet meer trilt. Mijn linkerbeen echter wel. Hevig, zelfs. Snel verplaats ik mijn gewicht naar links, waarna mijn rechterbeen een eigen leven gaat leiden. Tegen het einde van het nummer blijken  ook mijn handen over een trilfunctie te beschikken. ‘Geeft niks, joh,’ zegt Erik als ik me verontschuldig voor al dat beven, ‘het lied klonk prachtig.’

Zingen voor drie professionals die je vanaf een meter afstand belangstellend aankijken, is eng – en dan druk ik me zwak uit. Het is dan ook niet verrassend dat ik niet de enige ben die deze auditiezondag niet bepaald trillingvrij heeft doorstaan. Maar ondanks alle zenuwen hebben Erik, Belinda en Feico een goede indruk gekregen van hoe iedereen individueel klinkt. En daar ging het per slot van rekening om. Ik ben heel benieuwd naar wie straks welke solo mag gaan doen, wie welke duetten zal gaan zingen en hoe de andere nummers ingekleurd zullen gaan worden.

© Christien Romp | TekstFontein

You must be logged in to post a comment.

Top