adem

´Summertime´, het theaterconcert waarmee we op 2 en 3 juni 2012 op de planken stonden, was een groot succes.

POSTER

We genoten nog lang na en moesten allemaal wel even op adem komen. Tegen het eind van het jaar 2012 begon het weer te kriebelen. Want dat we over enige tijd opnieuw aan zo´n geweldige productie wilden gaan werken, daar waren we het beslist over eens. Toch duurde het nog tot het vroege voorjaar van 2013, voordat we voorzichtig plannen begonnen te smeden.

Nou ja, plannen…? Eerst moesten een heleboel vragen beantwoord worden. Wilden we weer een show neerzetten die leek op ´Summertime´of moest het iets heel anders worden? En wanneer zou een en ander dan moeten gaan plaatsvinden? En waar? Weer in het Posttheater? En met welke regisseur wilden we eigenlijk voor het nieuwe theaterconcert gaan samenwerken?

We besloten ons eerst met die laatste vraag te gaan bezighouden en nodigden verschillende potentiële regisseurs uit. Een aantal van hen deed een proefregie en uiteindelijk bleek de klik tussen koor en leiding enerzijds en Erik van der Zee anderzijds het grootst. Hij deed meteen maar een verzoek. Of wij allemaal een top drie van songs die we graag zouden gaan uitvoeren aan hem wilden doorgeven.

Terwijl koor, band en dirigent de zomervakantie gebruikten om uit te rusten en bij te tanken, boog Erik zich over de 150 nummers die hij in zijn mailbox aantrof. Hem wachtte de taak om een eerste selectie te maken, een rode draad te vinden, een verhaallijn en een naam voor de fonkelnieuwe theatershow van Popkoor Akkoord.

You must be logged in to post a comment.

Top