Regisseur Erik van der Zee

De regie van onze theatershow ‘De cirkel van Akkoord’ van 7 en 8 maart jongstleden was in handen van regisseur Erik van der Zee. Op deze pagina stelt Erik zich zelf aan je voor en blikt hij terug op de show.

 

erik_cirkel“Ik was negen jaar toen ik voor het eerst in een theaterproductie speelde. Geweldig vond ik dat. Al snel ontdekte ik dat ik niet alleen het spelen, maar ook het regisseren erg leuk vond. Op het voortgezet onderwijs nam ik voor het eerst de regie van een productie op me. En dat smaakte naar meer. Ik begon met het volgen van diverse regiecursussen en liep stage bij verschillende gezelschappen. Ik regisseer tegenwoordig niet alleen, ik treed ook overal in het land op als gastsolist. Zo sta ik in juni zelf op de bühne in de musical ‘Titanic’. Door spelen en regisseren met elkaar te combineren, leer ik nog steeds veel. En ik blijf beide leuk vinden.

In de loop der jaren heb ik koor-, (jeugd)toneel-, musical- en operettevoorstellingen geregisseerd. Voor Popkoor Akkoord heb ik de regie van ‘De cirkel van Akkoord’ verzorgd. Voor deze productie ben ik uitgegaan van wat binnen het koor aanwezig was aan stemmen. Samen met de koor- en bandleden is gezocht naar een zo breed mogelijke samenstelling van het programma dat niet alleen veel moois bood voor het oor, maar zeker ook voor het oog. Met ‘De cirkel van Akkoord’ hebben we laten zien hoe het koor is ontstaan en hoe het is gegroeid. Verder heeft deze productie alle facetten van en disciplines binnen het koor laten zien. Als afsluiting hebben we gekozen voor een stuk dat men niet verwachtte van een popkoor, maar dat de show een zinderende finale heeft bezorgd.

Deze muzikale theatershow had een invalshoek die anders was dan anders. Samen met dirigent Belinda heb ik geprobeerd er een prachtplaatje van te maken.”

Top