Koor

Popkoor Akkoord is een veelzijdig, superenthousiast en goed klinkend koor met een semiprofessionele instelling. Het koor is op 7 juni 1979 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een koor met een heel eigen sound. Wat ons uniek maakt, is dat we muzikaal worden begeleid door een eigen, fantastische band. We zingen popmuziek van wat langer geleden en van heel recente datum. Benieuwd naar ons repertoire? Je vindt het hier.

We presenteren ons op allerlei manieren en op verschillende podia. In samenwerking met een regisseur gaan we graag de uitdaging aan om ons eens in de twee à drie jaar op verrassende wijze te presenteren met een grootse show vol muziek en zang. Onze laatste grote show ‘De cirkel van Akkoord’ was in maart 2015 in het Musiater in Zevenaar. Ons volgende theaterconcert getiteld ‘Hoezo helden?’ wordt geregisseerd door Marijke van Es en is op 25 en 26 november in het Posttheater in Arnhem te zien. Natuurlijk treden we daarnaast ook regelmatig op.

 

Akkoord heeft ongeveer 45 leden, verdeeld over 6 stemgroepen. Voor de dames zijn dat hoge en lage sopranen en hoge en lage alten en voor de heren tenoren en bassen. We zingen meestal zesstemmig en worden bij optredens (en één keer per maand tijdens de repetitie) begeleid door onze eigen liveband.

Heb je interesse om bij ons te komen zingen? Neem dan contact met ons op om te kijken of er gelegenheid is om een keer te komen kijken of vrijblijvend mee te doen (onze contactgegevens vind je hier). Blijkt dan dat jij bij ons past – en wij bij jou – dan kijken we welke plek geschikt voor je is. Hoge sopranen, bassen en tenoren zijn van harte welkom!

Op dit moment hebben wij voor lage sopranen en alten een ledenstop. Ben je lage sopraan of alt en heb je interesse om bij ons te komen zingen, dan zetten we je graag op een wachtlijst. Wanneer er ruimte komt binnen jouw stemgroep, nemen we contact met je op.

Omdat we kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, stellen we aan onze nieuwe leden wel een aantal voorwaarden:
– ben je bereid thuis zelfstandig muziek in te studeren, met behulp van bladmuziek en mp3?
– ben je in staat bijna elke woensdagavond aanwezig te zijn bij de repetities?
– wil jij je naast het zingen ook op andere fronten inzetten voor onze vereniging?
Ja? Dan ben jij misschien degene die zich straks bij Akkoord kan aansluiten!

Wij repeteren elke woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur in basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakkers 3 in Elst. Elke eerste woensdag van de maand is er een repetitie met de band. De repetities zijn zo ingedeeld dat we beginnen met een aantal focus- en inzingoefeningen. Daarna wordt er tot de pauze gewerkt aan een nieuw nummer, met je eigen stemgroep in een aparte ruimte en/of gezamenlijk. In het eerste geval komt de dirigent regelmatig bij alle groepjes langs. Om 20.45 uur hebben we een kwartier pauze. Het tweede deel van de repetitie wordt er vooral lekker door gezongen. Tijdens de kerstvakantie en de zomervakantie zijn er geen repetities, tijdens alle overige vakanties gaan we gewoon door.

Onze contributie bedraagt € 17,50 per maand.

LOGO-AKKOORD-PMS

 

 

Het koor

Popkoor Akkoord bestaat uit ongeveer 45 zangers en zangeressen. Heb je interesse om bij ons te komen zingen? Neem dan contact met ons op om te kijken of er gelegenheid is om een keer te komen kijken of vrijblijvend mee te doen. We hebben op dit moment alleen plaats voor hoge sopranen, bassen en tenoren. Lees meer -->

Belinda Kamps

dirigent

De muzikale leiding van Popkoor Akkoord is sinds 2010 in handen van dirigent Belinda Kamps. Met veel enthousiasme leidt zij de repetities en de optredens. Tekstbeleving vindt zij enorm belangrijk: "Weet welk verhaal je vertelt, waar het lied over gaat." Lees meer -->

De band

Onze unieke sound hebben we mede te danken aan de getalenteerde muzikanten die samen onze band vormen. Zij begeleiden ons bij (bijna) elk optreden en repeteren (minimaal) een keer per maand met het koor. Lees meer -->

Feico van Soest

arrangementenmaker

Feico van Soest is de partner van dirigent Belinda Kamps. In zijn studio maakt hij digitale muziekbestanden die de koorleden thuis gebruiken bij het instuderen van het repertoire. Verder is hij samen met Belinda verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen van Popkoor Akkoord. Lees meer -->
Top